Nagyböjti Lelkigyakorlat 2018

September 8, 2022

2019-03-31 Az idei nagyböjt sem múlhatott el lelkigyakorlat nélkül. Templomunkban idén Nagyböjt 3. vasárnapját megelőzően vehettünk részt keresztúton, és elmélkedéseken. Húsvéti szentgyónásukat is sokan el tudták végezni. Dr. Reisner Ferenc, a Győri Hittudományi Főiskola rektorának gondolataiból válogatva visszaemlékezhetünk az elmélkedésekre. A szőlősgazda példáján keresztül megmutatja Jézus, hogy az Atya milyen ajándékokat adott nekünk, és hogyan viszonyul hozzánk nap mint nap. Nekünk adta a szőlőskertet, ezt a világot, hogy "műveljük" akarata szerint. Az ember viszonyulhat hálásan, együttműködően, de ha önzésünk kerekedik felül, szembe is fordulhatunk Istennel, elhisszük magunkról, hogy egyedül is képesek vagyunk édent teremteni a földön. Ez azonban hamis látszat. Isten nem akarja, hogy elrejtőzzünk előle. Ő sem rejtőzik előlünk. A bűneink távolítanak el tőle, azok miatt érezzük méltatlannak magunkat a vele való találkozásra. Nagyböjt időszakában vágyakozzunk az atyai ház melege felé, hogy megbánással le tudjuk tenni bűneinket, és elinduljunk a zarándokútra, mely Istenhez vezet.

  1. The hublot big
  2. A mindennapok lelkigyakorlata – 2021-2022 | Manréza
  3. Nagyböjti lelkigyakorlat menete 2018
  4. Nagyböjti lelkigyakorlat 2018 - Kaposvári Szent Imre Plébánia

The hublot big

feb 13 LELKIGYAKORLAT NAGYBÖJTRE 2018. Nagyböjti kiadványunk segítségével egy rendhagyó lelkigyakorlatra hívjuk a testvéreket. Egy mélyebb Istenkapcsolatra szeretne elvezetni bennünket ez a lelkigyakorlat. A napi evangélium a lámpás a lábunk előtt, hogy vezessen bennünket. Az Ige testté lett, így jött közénk. Az Isten az Igén keresztül jött el hozzánk. Mi is az Igén keresztül tudunk eljutni hozzá. Ő az Út, aki elvezet bennünket Istenhez. A 23. zsoltár egy-egy sora, arról való napi elmélkedés vezet bennünket előre ezen az úton. Egy metodista lelkipásztor könyvét elhasználva kérdezzük meg magunktól ebben az időszakban. Valóban az Úr a pásztorom? Pál Feri atya gondolatai segítenek bennünket a meghitt Istenkapcsolat kialakításában. Hozzunk döntést, hogy minden nap imádkozunk és olvassuk a napi igéket. Nyissuk meg a szívünket ezekben a hetekben. Meg fogjuk tapasztalni, hogy az élet tele lesz kicsi és nagy csodákkal. Hogyan éljük ezt a "mindennapok lelkigyakorlatát"? A reggeli imában elmélkedjük át, hogy ez az ige, hogyan lesz "nagyszerű lámpás lábam elé" a nap különböző helyzeteiben, sajátosan a nehézségekben.

Akkor Isten országa életre kel, ezt építjük az Ő akaratához igazodva, békességben és szeretetben, hitben és reményben kiteljesedve. Adja az Úr, hogy ilyenné alakítsuk Isten kegyelméből a világot! " A lelkigyakorlatos napok végén Ugrits Tamás pasztorális helynök, irodaigazgató megköszönte a főpásztornak, hogy fontosnak tartotta buzdító szavaival, az Isten országáról szóló irányt mutató tanításával elmélyíteni a hívek készületét a Szent Három Nap megünneplésére.

Nagyböjti lelkigyakorlat lesz a templomunkban március 21-25. között. A lelkigyakorlatot hétfőtől péntekig az esti, 18 órakor kezdődő szentmisék keretében tartjuk. A részeletes program a szövegre kattintva érhető el: Nagyböjt lelkigyakorlat Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit! A szentbeszédek itt meghallgathatóak: Március 25. – dr. Reisner Ferenc a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet rektora, a Győri Egyházmegye általános püspöki helynöke Március 24. Martos Levente Balázs a Budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora, a Szombathelyi Egyházmegye papja, teológiai tanár, habilitált teológiai doktor, a Pápai Biblikus Bizottság tagja Március 23. – Benkó Attila győri kórházlelkész Március 22. Török Csaba az Esztergom-Vári Főszékesegyházi Plébánia kormányzója, egyetemi tanár, a MKPK Tv-referense Március 21. – Bodó Zoltán magyaróvári plébános atya

A mindennapok lelkigyakorlata – 2021-2022 | Manréza

  • Nagyböjti lelkigyakorlat 2014 edition
  • Dm kártya pin kód
  • Málnalevél tea? Vélemények/tapasztalatok? Nektek bevállt?
  • Hanganyagok - Kaposvári Szent Imre Plébánia
  • Nagyböjti lelkigyakorlat 2018 the hublot big
  • Nagyböjti lelkigyakorlat Kunszigeten (2019.03.22-23.) – Öttevényi Római Katolikus Plébánia
  • Nagyböjti lelkigyakorlat Ikrényben (2021.02.19-20.) – Öttevényi Római Katolikus Plébánia
  • Nagyböjti lelkigyakorlat 2021. 1. rész – VIDEÓ | Szentcsalád Plébánia
  • Nagyböjti lelkigyakorlat 2010 qui me suit
  • AZ ÚR AZ ÉN PÁSZTOROM? » Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága
  • Vicces szülinapi torták férfiaknak születésnapi képeslapok

Nagyböjti lelkigyakorlat a Székesegyházban helyszín: Szombathely, Székesegyház kezdés: 18:00 teljes esemény... 2022. április 7. (csütörtök) – 2022. április 9. (szombat) Ferences esték - Misztérium – a szent és az ember kapcsolata helyszín: Szombathely, Szent Erzsébet-templom kezdés: 19:00 teljes esemény... április 8. (péntek) Nagyböjti püspöki szentmise a Székesegyházban helyszín: Szombathely, Székesegyház kezdés: 6. 30 teljes esemény... (péntek) Karitász keresztút helyszín: Szentgotthárd, Rábakethely - Szentgotthárd, Zsida kezdés: 14. 00 teljes esemény... (péntek) Brenner film forgatása Szombathelyen helyszín: Szombathely, Szent Kvirin-templom kezdés: 11. (szombat) Virágvasárnap - Püspöki szentmise Urunk jeruzsálemi bevonulásának ünnepén helyszín: Szombathely, Székesegyház kezdés: 10:00 teljes esemény... április 10. (vasárnap) Haydn: Krisztus utolsó hét szava a keresztfán - Oratórium koncert helyszín: Szombathely, Szent Erzsébet-templom kezdés: 17:00 teljes esemény... (vasárnap) Családos keresztút Gencsapátiban helyszín: Gencsapáti kezdés: 15:00 teljes esemény... (vasárnap) Egyházmegyei családos keresztút helyszín: Kemestaródfa, Miród-forrás kezdés: 16.

A Szent András Evangelizációs Központ munkatársai tartottak lelkigyakorlatot a nagybecskereki leánykollégium növendékeinek március 9-e és 11-e között. Az összejövetel központi témája a kerügma volt. Csiszér László több dalt is betanított a lányoknak, és a missziósok arra törekedtek, hogy a fiatalokat bevonják a teljes programba. Kihívás volt számunkra eleget tenni Julianna nővér kérésének, hogy a lányok számára szervezzünk lelki programot. Ugyanakkor fontos küldetés is, hogy jobban megismerjük őket, mert ők azok, akik a hit szempontjából különösen is érzékenyek. Kevés kivétellel bánáti fiatalok, jórészt a szórványból – mondta Pozsár Ildikó, a Szent András Evangelizációs Központ vezetője. A foglalkozások pénteken és szombaton a kollégiumban zajlottak, míg vasárnap a növendékek és missziós csapat Versecen voltak, ahol aktívan bekapcsolódtak a szentmisébe. A lányok az előző napokon elsajátított énekeket adták elő Csiszér László és társai zenei kísérete mellett. A nap folyamán megismerkedtek a dél-bánáti várossal és a maroknyi magyart tömörítő kultúregyesülettel.

Nagyböjti lelkigyakorlat menete 2018

2018. március 25. (vasárnap) 16:40 Dr Kránitz Mihály atya harmadik lelkigyakorlatos szentbeszéde az alábbi linken elérhető, hallgatható:

nagyböjti lelkigyakorlat 2010 relatif

Nagyböjti lelkigyakorlat 2018 - Kaposvári Szent Imre Plébánia

nagyböjti lelkigyakorlat 2018 the hublot big nagyböjti lelkigyakorlat 2018 mp4

Egyéni út Talán elég számodra a tudat, hogy többen imádkozunk együtt, és a többiek imájával megerősítve vághatsz neki ennek a nagyböjti útnak, és nem szeretnél csoportos alkalmakon részt venni. Iratkozz fel a lentebb található űrlapon, s így a nagyböjti időben minden nap az e-mail fiókodba érkeznek meg a napi elmélkedésekhez szükséges anyagok. 2. Közösségi út Ha van kedved egy imádkozó közösséghez kapcsolódni, és tapasztalatodat másokkal is megosztani, akkor csatlakozhatsz egy online csoporthoz (az általunk szervezett csoportokba február 15-ig lehet jelentkezni). A csoportok hetente egyszer találkoznak a virtuális térben (Zoomon), szerdán, pénteken vagy szombaton este, mintegy két óra időtartamban. Ezért a részvételhez az ingyenesen letölthető Zoom nevű program használata, ismerete szükséges. Ha kevésbé ismered ezt a programot, küldünk egy rövid ismertetőt. A részvételhez szükséged van még kamerával és mikrofonnal rendelkező számítógépre, okostelefonra vagy tabletre. Az alkalom első felében rövid bemutatkozás, bejelentkezés után közösen imádkozunk.

  1. Ottalvós erzsébet tábor osvětim
  2. Lego friends kávézó
  3. Kapros túrós pite élesztő nélkül
  4. Xiaomi m365 ülés
  5. Meg myers desire lyrics
  6. Nyerő páros 2021 odett
  7. Dr nagy sándor urológus veszprém magánrendelés nyíregyháza
  8. Fa játék babakocsi
  9. Arany jános szülőháza
  10. 1997 évi lxxx
  11. Felnőttkori lúdtalp tünetei napról napra
  12. Tiszafüred ügyeletes gyógyszertár
  13. Dr szilágyi zoltán ügyvéd úszó
  14. Rick és morty hbo go
  15. Balatonfenyves kisvasút látnivalók balaton
  16. Baukó éva havas henri kaufman
  17. Eredeti amerikai káposztasaláta kfc
  18. Thomas sabo charm karkötő
  19. Kmkk art mozi
  20. Bogyó és babóca takaró
mikszáth-kálmán-szűcs-pali-szerencséje-elemzés