Birsalma Kompót Télire, Kompót Receptet Keresel? | Nosalty

September 3, 2022

Hozzávalók 4 adaghoz 1 kilogramm birsalma 200 gramm cukor 1 darab citrom leve 0. 5 darab citrom héja 6 darab szegfűszeg 3 darab fahéj (rúd) 0. 6 liter víz Előkészítési idő: 20 perc Elkészítési idő: 20 perc Elkészítés: Ha szükséges, a birsalma héján lévő kis piheszőröket dörzsöljük vagy mossuk le. Egy éles késsel negyedeljük, vágjuk ki a magházát. A vizet öntsük bele egy lábasba (ebben főzzük meg majd a kompótot), facsarjuk bele a citrom levét, majd ebbe tegyük a birsalmadarabokat. Így nem fognak megbarnulni. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük jól össze. Tegyük a fűszereket egy másik, kisebb lábasba, majd öntsünk rá egy kevés vizet. Forraljuk néhány percig, hogy a fűszerek ízei is kioldódjanak. Szűrjük le, majd öntsük a leszűrt fűszeres vizet a birsalmákra, annyit, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe.

  1. Szölöhegyi mesék, konyhák, mindennapok: Birsalma kompót télire
  2. Birsalma Eltevése Télire – Szölöhegyi Mesék, Konyhák, Mindennapok: Birsalma Kompót Télire
  3. Ezt fald fel!: Birsalmakompót, ahogyan mi szeretjük

Szölöhegyi mesék, konyhák, mindennapok: Birsalma kompót télire

  1. Sríversek gyászversek idézetek
  2. Sport direct hu
  3. Birsalma Eltevése Télire – Szölöhegyi Mesék, Konyhák, Mindennapok: Birsalma Kompót Télire
  4. Jogtár edu id
  5. Audi a5 használtautó de
  6. Birsalma befőtt tartósítószer nélkül - Bükkábrányi Birsültetvény

Készülhet belőle kompót, krém, sajt, püré, köret, saláta, leves. A birs olajos héja általában nagyon vastag, cserében viszont fantasztikus illata van. A birs hűvös helyen hónapokig eláll. Nagyanyáink régen a szekrény tetején tartották lakásillatosító gyanánt. Hol és hogyan terem? A birs a meleg éghajlatot kedveli, azt mondják, ahol a szőlő megterem, ott a birs is. Ami változhat és igazán csak opcionális egyéni ízlés szerint: egy kisebb darab csillagánizs, kevés kardamom, netántán egy rúd igazi vanília (ez igazi luxus!! ), és kevés igazi gyömbér. Ezek mind megváltoztatják az ízét, a kardamom igen jó bele, a csillagánizs annak ízlik, aki szereti az ánizs rejtelmes édességét, s vigyázni kell vele, nagyon félreviheti az ízét! a gyömbér is megosztó, de frissé, egzotikussá teszi az ízét, a vanília idáig mindenkinek bejött. A szirupot leszűröm, és ráöntöm a birsre, felteszem puhulásig főzni nem túl nagy tűzön, közepesen. Figyelem! Ha már piros lesz a vize, és puha a tapintása a birsdaraboknak, akkor készen van.

Birsalma Eltevése Télire – Szölöhegyi Mesék, Konyhák, Mindennapok: Birsalma Kompót Télire

Mint a beton. Szóval tessék felkészülni egy rendkívül éles késsel, és egy-két doboz sebtapasszal. Na de viccel félre. Mossuk le a bolyhos réteget az almák héjáról. Tegyünk egy tálba citromleves vizet (ebbe tesszük majd a feldarabolt birsalmákat, a citromlé pedig valamelyest meggátolja majd a barnulást). Hámozzuk meg az almákat, vágjuk gerezdekre. A magházat vágjuk ki. Ha van benne rossz, kukacos rész (szinte minden birsalmában van), azt is vágjuk ki. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk nagyobb kockákra, és dobjuk a citromleves vízbe. Amikor kész az összes alma, és minden menet közben szerzett sebünket gondosan bekötöztünk, jöhet a folytatás. Tegyünk egy lábasba három liter vizet. Gyújtsunk alá. Dobáljuk bele a fűszereket. A citromot alaposan mossuk meg, dörzsöljük meg jól a héját, majd egy zöldséghámozóval csak a sárga részt óvatosan hámozzuk le róla, és ezt a sárga héjat dobjuk a fűszerek mellé a készülő kompót levébe, majd facsarjuk bele a citrom levét is. Azért nem reszeltük a héját, hogy ne úszkáljon majd a kész kompót levében semmi a birsalmán kívül.

Birsalma kompót télire Az idén nem tudom, mi lehet az oka, de felénk minden gyümölcsfa csúcsrajár... Rengeteg gyümölcs van rajtuk. Ez persze nagyon jó, csak felmerül az emberben, hogy nem ezt követi-e a hét szűk esztendő... Már többször említettem, mindent úgy teszek el, ha jövőre esetleg kevésbé lenne szerencsés a termés, akkor se legyünk lekvár, befőtt, savanyúság nélkül. A birsalma általában nem tartozik a háziasszony kedvencei közé, ha a kimagozás, lehéjazás nem könnyű feladatára gondolunk. Éppen Zsanuária blogját lapozgattam, amikor megláttam a tavaly készített birskompótját. Nosza, uccu, gyorsan összekapkodtam a birsfa alól közel a megfelelő mennyiséget és nekiláttam. Egészen apró változtatással az ő általa leírtak szerint készítettem el. (Nekem szokatlan a befőtt tartósító... De én is azzal készítettem:) Annyival kevesebb gyümölcsöt szedtem össze, hogy nekem nem lett 4 üveggel, csak 3-mal. De sebaj. Mint említettem, rengeteg birs van a fán. De egyetértek (Zsanuária) Anikó gondolataival: "hátha hosszú lesz a tél".

birsalma kompót télire

Ezt fald fel!: Birsalmakompót, ahogyan mi szeretjük

October 13, 2021 Lekvár cukor nélkül - bevált praktikák egyszerű, cukormentes lekvár főzéshez! - Salátagyár Birsalma befőtt (kompót) - sütnijó! – Kipróbált sütemény receptek Retek eltevése télire - Makronauta A cukor nélküli változatot a birsalma fanyar alapíze miatt nem javasolom. Előkészítés A másfél liter vizet tedd egy tálba és be nyomd bele a citrom levét. A birsalma tisztításá t lásd egy korábbi írásomban. Itt csak képekben mutatom be. Birsalmák tisztítás előtt Birsalmák tisztítás után Darabolás Magház eltávolítva Birsalmák lehámozva A tisztított, meghámozott birsalma szeleteket tedd 1, 5 liter citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg. Birsalma befőtt készítése A birsalma befőtt készítésének lépései: A megtisztított, lehámozott birsalmát a citromos áztató vízben tedd fel főni egy nagyobb lábas ban. Főzés 1 Add hozzá a fűszereket és a cukrot. Főzés 2 Melegítsd forrásig. Főzd 15 percig illetve addig, amíg a birsalma darabok félig megpuhulnak. Főzés 3 Szedd ki a birsalmákat a 3 db üvegbe egyenlegesen elosztva.

A birsalma befőtt elkészítése viszonylag egyszerű, bár a hámozással és a darabolással járó munka itt is elkerülhetetlen. Cserében egész télen élvezhetjük a mennyei csemegét. Ebben a birsalma befőtt receptben a birsalma befőtt tartósítószer nélkül készül, így a pici babák és az ezekre érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Lássuk tehát, hogy készül ez a különlegesen finom, keleties ízvilágú csemege, azaz a birsalma befőtt, tartósítószer nélkül! A birsalma befőtt recept elkészítési ideje összesen körülbelül hetven perc. Birsalma befőtt hozzávalók: Ebből a mennyiségből körülbelül három darab 750 ml-es befőtt fog készülni. Így tehát, először is, szükségünk lesz 3 db, nagyon jól záródó, fertőtlenített, lehetőleg csavaros tetejű üvegre. 1, 5 kg birsalma (Hámozással, tisztítással együtt lesz ez akkor lesz körülbelül ennyi, ha 2, 5 kg birsalmát vásárolunk. ) 1, 5 liter víz 40 dkg cukor: ezt nem javasoljuk elhagyni a birsalma fanyar alapíze miatt, de kísérletezhetünk kisebb mennyiséggel vagy egészségesebb édesítőkkel.

Élvezd a medvehagymát! Így főztök ti – Erre használják a Nosalty olvasói a... Új cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Most arról faggattunk benneteket, hogy mire használjátok az éppen előbújó szezonális kedvencet, a medvehagymát. Fogadjátok szeretettel két Nosalty-hobbiszakács receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is. Nosalty Ez lesz a kedvenc medvehagymás tésztád receptje, amibe extra sok... Végre itt a medvehagymaszezon, így érdemes minden egyes pillanatát kihasználni, és változatos ételekbe belecsempészni, hogy még véletlen se unjunk rá. A legtöbben pogácsát készítenek belőle, pedig szinte bármit feldobhatunk vele. Mi ezúttal egy istenifinom tésztát varázsoltunk rengeteg medvehagymával, ami azonnal elhozta a tavaszt. És csak egy edény kell hozzá! Hering András

Szűrd le a főzőlevet és forrald fel. Gyorsan dolgozz, hogy a birsalmák ki ne hűljenek. Öntsd fel vele az üvegekben levő birsalmát. Az üvegek legyenek minél jobban tele. Üvegben Zárd le az üvegeket. Elvira máv start menetrend 2013 relatif Dryvit háló obi Birsalma befőtt tartósítószer nélkül, dunsztolással - Olgikonyhaja Befőtt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak - Há Birsalma eltevése télire Birsalma befőtt bevált és könnyű tartósítószermentes receptje - Így főz anyátok Befőttek Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának, levesnek és köretként is tálalják. Szerencsére újra egyre divatosabb a birs. Birsalma és birskörte A tudományos név – Cydonia Oblonga - fordítása krétai alma, a köznyelv büdösalmának, birskörtvélynek is hívja. A két alfaj, a birsalma és -körte csak alakjában különbözik. Hittétek volna, hogy a birsalma a rózsafélék családjába tartozik? Igen, ahogy a barack, a meggy és a körte is. A birsalma és birskörte világos húsa nyersen általában kevésbé élvezhető, hosszú ideig főzve azonban a gyümölcs sötétrózsaszínes lesz és isteni finom.

mikszáth-kálmán-szűcs-pali-szerencséje-elemzés