Mol Stratégia 2030 – Így Áll Jelenleg A Mol Group 2030 Stratégiája

September 16, 2022

Ő is így mesélte, hogy "Aztán bevásároltunk magunkat 25%-al az INA-ba. Most is szomorúan gondolok arra a napra. Majd vettünk még újra és újra. Még szomorúbb vagyok. " - tette hozzá egy félmosollyal. Ráadásul ma már a menedzsment nagy része külföldi és a vállalatban az angol kezd a hivatalos nyelvvé válni. Nagyon érdekes volt továbbá, ahogy Hernádi elmesélte, hogyan irányítja a céget, hogyan hoznak döntéseket. És hogy hogyan próbálják kitalálni a jövőt. Mert ugye egy cég menedzsmentjének alapvető feladata, hogy ha hosszú távon a piacon akar maradni, sőt, növekedni akar, akkor meg kell látnia a piaci trendeket, ki kell találnia, hogy mire lesz majd igény. Hernádi azt mondta, hogy 2030-ra a bevételeiknek már csak 50%-át várják a fosszilis üzemanyag gyártásból. Ők a villanyautók részarányának folyamatos növekedésével és a hagyományos üzemanyag igény csökkenésével számolnak. A finomítóik kapacitásának 70%-a megy üzemanyaggyártásra, ezt 50%-ra akarják csökkenteni. Az így felszabaduló kapacitást pedig speciális műanyagok gyártására fogják használni, amire egyre növekszik az igény.

Műanyag-újrahasznosító vállalatot vett a Mol - Tőzsdefórum | Minden, ami tőzsde!

A közelmúltban stratégiai partnerséget kötöttek a svájci Meraxis céggel a poliolefin re-kompoundok fejlesztésének és gyártásának előremozdítására. A Mol a vegyi újrahasznosítás területén is tervez beruházásokat, és komoly lépéseket tesz a további hulladékgazdálkodási tevékenységek irányába - áll a közleményben. A nyilvános cégadatok szerint a mintegy 1, 5 milliárd forint (kb. 4 millió euró) saját tőkéjű ReMat Zrt. értékesítési árbevétele 3, 5 milliárd forint (9, 5 millió euró) volt 2020-ban, az egy évvel korábbi 4, 3 milliárd forint (11, 6 millió euró) után, árbevételének mintegy ötöde származott exportból. A társaság adózott eredménye 2020-ban csaknem 70 millió forintot (190 ezer euró) tett ki, a megelőző évi 171 millió forint (464 ezer euró) után. (MTI)

A MOL már az első elektromos töltők telepítésén dolgozik, melynek eredményeképpen, 2020-ra Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Romániában, Horvátországban és Szlovéniában összesen 252 gyors és ultragyors elektromos töltőből álló hálózatot építünk ki az ún. TEN-T korridor mentén, létrehozva ezzel az országok közötti biztonságos átjárást. – Tagadhatatlan, hogy a MOL Bubi és MOL Limo sikeres szolgáltatások, amelyek közül a Limo még biztosan pilot időszakban van. E kétfajta mobilitási szolgáltatást tervezik-e bővíteni, más városokba telepíteni, netán külföldre? Kolozsvár, Temesvár, Zágráb, Bukarest esetleg? – A MOL Limo szolgáltatás csoportszintű kiterjesztése sem ördögtől való ötlet: már vizsgáljuk, hogy mely nagyvárosokban például Prágában, Pozsonyban, Belgrádban vagy akár Zágrábban érdemes még bevezetni a szolgáltatást. Így exportáltuk a MOL Bubit is, ami Pozsonyban Slovnaft BAjk néven indul el hamarosan, és amelyet a MOL-csoport szlovákiai leányvállalata, a Slovnaft működtet majd a budapesti tapasztalatokat is beépítve a rendszerbe.

Shape tomorrow A MOL-csoport aktualizálja a vállalat hosszú távú stratégiáját és — összhangban az EU Zöld Megállapodásával — beépíti fenntarthatósági célkitűzéseit, illetve kiegészíti azt 2030-on is túlmutató távlati tervekkel. 2050-es jövőképünk és víziónk: A MOL-csoport kulcsszereplője lesz Közép és Kelet-Európa alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaságának. Magas fokú hatékonysággal, ellátva fenntartható alapanyagokkal a gazdaságot, alacsony karbonlábnyomú üzemanyagokkal a mobilitási szektort, valamint kényelmi termékekkel és szolgáltatásokkal az úton lévőket. Hosszú-távú stratégiánk progresszívnek és hitelesnek bizonyult; helyesen jelölte ki a vállalat által követendő utat. Azonban a zöld energiaátmenet olyan mértékben gyorsult fel az elmúlt időszakban, hogy nekünk is fel kell gyorsítanunk az átalakulást. Annak érdekében, hogy fokozzuk a MOL ellenállóképességét és részt vegyünk egy fenntartható jövő kialakításában: még jobban összpontosítunk a transzformációra tovább növeljük a hatékonyságot és még elszántabban keressük az új lehetőségeket Elsődleges törekvésünk nem változott 2016 óta: továbbra is mélyen elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hagyományos, fosszilis üzemanyag alapú tevékenységünket alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható üzleti modellben működő vállalattá alakítsuk át.

A stratégia alapján a Mol a jövőben is egyre javuló, versenyképes hozamot biztosít részvényeseinek, a társaság törekszik az éves osztalék fokozatos növelésére, és támogatja a magasabb likviditás és közkézhányad elérését középtávon. Miközben a térség vezető vegyipari vállalatává válik, a Mol megtartja és tovább erősíti piacvezető pozícióját Közép-Kelet-Európában - hangsúlyozza a dokumentum. A társaság a közlekedést érintő innovációk egyik elsődleges kiszolgálója kíván lenni. A Mol a tervei szerint továbbra is magas komplexitású, hatékony és jövedelmező finomítókat működtet, amelyek nettó készpénztermelő képességük alapján, már középtávon az európai finomítói élvonalba tartoznak. Tekintettel az üzemanyagpiacra vonatkozó hosszú távú várakozásaira, az alternatív technológiák gyors terjedésére és a változó vásárlói szokásokra, a Mol 2030-ban sokkal változatosabb, sokrétűbb termékportfoliót kíván előállítani a finomítóiban - olvasható az új stratégiáról kiadott közleményben. A hagyományos értelemben vett üzemanyag-kereskedelmet fogyasztási cikkeket és szolgáltatásokat kínáló üzletággá alakítja át a társaság.
  • Új stratégia mentén működik a Lidl - Napi.hu
  • Itt a Mol nagy bejelentése, meghirdették a fordulatot - Portfolio.hu
  • MOL: stratégiai fókuszban a hulladékgazdálkodás
  • Így áll jelenleg a MOL Group 2030 stratégiája
  • Hévíz tófürdő belépő arab news
  • Anger zsolt gyerekei
  • Gyógypedagógiai jellemzés minta
  • A legszebb piros körmök – 15 trendi tipp 2020-ra| Oldal 2 a 5-ből | Tippek Nőknek magazin

Magyar műanyag újrahasznosító céget vett a Mol - Privátbankár.hu

A fosszilis motorüzemanyagok iránti kereslet strukturális, hosszú távú csökkenése miatt a MOL folytatja és felgyorsítja az üzemanyagtól a vegyipar felé történő átalakulását, illetve magasan digitalizált fogyasztási cikk-kiskereskedővé és komplex mobilitási szolgáltatóvá akar válni a kelet-közép-európai régióban. A MOL elnök-vezérigazgatója a befektetőket is megnyugtatta az átalakítások jövedelmezőségéről: "A fenntarthatóság és a jövedelmezőség nem egymást kizáró szempontok; egyszerre kell teljesülniük. Nem mondhatjuk el magunkról, hogy fenntarthatóan működünk anélkül, hogy bevételt és jövedelmet generálnánk, és nem lehetünk nyereségesek a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele nélkül; ezeknek kéz a kézben kell járniuk. " Hernádi Zsolt viszont azt is hozzátette hogy "Minden átalakulás összetett, hosszadalmas és sok esetben fájdalmas folyamat", mely alapján elképzelhető, hogy akár a cég dolgozóinak létszámát vagy munkakörét is jelentősen érintheti az átalakulási folyamat. A módosított stratégia itt érhető el:

zöld finanszírozási lehetőségek kihasználására Az erős mérleg továbbra is lehetővé teszi majd új üzletek és azonnali készpénz-termelést ígérő akvizíciók finanszírozását bármely üzletágban Please see our Capital Markets Day presentation

Jóváhagyta a Mol igazgatósága a vállalat hosszú távú stratégiájának aktualizálását és meghatározta a 2030 utáni időszakra vonatkozó jövőképét. A frissített stratégiában még nagyobb hangsúlyt kapnak a fenntarthatósági célok, illetve új elemként megjelenik a körkörös gazdaság - olvasható a Mol közleményében. A közlemény szerint a Mol elegendő működési cash flow-t generál majd a 2021-2025 közötti időszakban, miközben az EBITDA a 2021-es 2, 3 milliárd dollárról 2025-re 2, 6 milliárd dollárra nő. A Mol felgyorsítja a már 2016-ban megkezdett átalakulását azért, hogy tevékenysége 2050-re karbonsemleges legyen, ennek érdekében 2030-ig minden második dollárt fenntartható projektekre költ. A vállalat a következő öt évben mintegy 1 milliárd dollárt fektet be a körforgásos gazdaságot támogató projektekbe - közölték. Figyelembe véve a fosszilis motorüzemanyagok iránti kereslet hosszú távon várható csökkenését, a Mol folytatja és felgyorsítja az átállást az üzemanyag-termelésről a vegyiparra, hogy Kelet-Közép-Európa vezető, fenntartható vegyipari vállalatává váljon.

A női menedzserek arányát 30%ra kívánjuk emelni 2022 végére. A MOL-csoport szoros együttműködést folytat a közösségekkel, az ellátási láncban részt vevő partnereivel, valamint a szabályozó hatóságokkal, így biztosítva a társadalom gyakorlatilag minden rétegének bevonását az átmenet folyamatába. Downstream Ambíciónk: egy rendkívül hatékony, nyereséges, fenntartható és a vegyiparra összpontosító, vezető downstream szereplővé válni Célkitűzéseink: 1, 8 Mtpa üzemanyag átkonvertálása értékesebb petrolkémiai alapanyaggá két beruházási hullám segítségével, magas hatékonyságú technológiákkal, 2027-ben és 2030-ban üzembe álló beruházásokon keresztül A körforgásos gazdasági tevékenységek integrálása alapműködésünkbe, felhasználva a bio- és hulladékalapú anyagáramokat a termelésben, az újrahasznosítás növelése. A meghatározó szerep megtartása a hagyományos Downstreamben gyorsított moduláris átalakítással, hogy attraktív megtérülést érjünk el a 2020-as években, és 2025-re legalább 1, 2 milliárd EBITDA-t termeljünk.

Miközben a térség vezető vegyipari vállalatává válik, a Mol megtartja és tovább erősíti piacvezető pozícióját Közép-Kelet-Európában - hangsúlyozza a dokumentum. A társaság a közlekedést érintő innovációk egyik elsődleges kiszolgálója kíván lenni. A Mol a tervei szerint továbbra is magas komplexitású, hatékony és jövedelmező finomítókat működtet, amelyek nettó készpénztermelő képességük alapján, már középtávon az európai finomítói élvonalba tartoznak. Tekintettel az üzemanyagpiacra vonatkozó hosszú távú várakozásaira, az alternatív technológiák gyors terjedésére és a változó vásárlói szokásokra, a Mol 2030-ban sokkal változatosabb, sokrétűbb termékportfoliót kíván előállítani a finomítóiban - olvasható az új stratégiáról kiadott közleményben. A hagyományos értelemben vett üzemanyag-kereskedelmet fogyasztási cikkeket és szolgáltatásokat kínáló üzletággá alakítja át a társaság. A Mol továbbfejleszti piacvezető regionális kiskereskedelmi hálózatát, miközben a változó piaci folyamatokra és fogyasztói szokásokra reagálva a kiskereskedelmi üzletágat mobilitás-szolgáltatási rendszerré alakítja át.

  1. Agárd időjárás 7 napos budapest
  2. Alumínium polírozó paszta obi online shop
  3. Hallókészülék elem debrecen
  4. Hivatalos levél érettségi minta kosong
  5. Csipes tamara férje
  6. Mancs őrjárat ajándék pack 2013
  7. E on hu jintao
  8. Iskolatáska szett lányoknak
  9. Árpád burger gyorsétterem szeged
  10. Lash and lashes tanfolyam szeged
  11. Budapest airsoft bolt
  12. Csopak holiday hotel
vicces-bögre-feliratok